Што да направите ако има проблем со вашата нарачка?

Проблемот е решен 😀

Враќањето и враќањето е објаснето дополнително

👇👇👇👇👇

Ракување со поплаки во врска со неисправна стока

Дали вашиот предмет е скршен?
Може да се случи да е неисправен или да недостасуваат делови. Во таа ситуација, важно е да не контактирате.
Секако дека ќе помогнеме во решавањето на жалбата. Како потрошувач, имате право на жалба од 2 години.
Важно е да не контактирате во разумен рок откако ќе го откриете дефектот. Во зависност од степенот на недостаток
или ќе го поправате предметот, ќе го замените или ќе ви ги вратат парите. Пред да можеме да одобриме жалба, жалбата секако мора да биде оправдана и докажана дека дефектот не настанал поради абење или дека сте го користеле производот неправилно, сте предизвикале или извршиле друго штетно однесување што го оштетило производот. Важно е да се знае дека леќите за сонце не толерираат креми вкл. крема за сончање, бидејќи тоа може да ги оштети наочарите и да ја обезбојува рамката, а ние не покриваме штета доколку тоа влијае на дефектот.
Ниту нормалното абење не е покриено. Ве охрабруваме да се осигурате дека очилата за сонце доаѓаат во контакт со крема за сончање што е можно помалку.
Особено леќите ќе бидат оштетени од него. Не заборавајте да ги избришете леќите по употреба.

Мора да запомните да не известите за грешката во вашата ставка веднаш штом ќе ја откриете. Жалбата мора да биде во наши раце
во разумен рок. Што е разумно време? Доколку се жалите во рок од 2 месеци, жалбата се смета за навремена.
Одобрената жалба исто така значи дека ќе ги вратиме разумните трошоци за испорака (ако сме побарале од вас да ја вратите). Ова е цената на нашата најевтина повратна етикета.
Откако ќе ја одобриме вашата жалба, ќе ви испратиме етикета за враќање на вашата е-пошта. Мора да го испечатите ова и да го ставите на пакувањето.
Секогаш контактирајте со нас пред да го испратите предметот. Можеби ќе можеме да најдеме решение врз основа на слика и вашите информации за проблемот.

Се враќа

На BuySunglasses.eu имате 14 дена целосно право на враќање. Имате 14 дена да го откажете купувањето од денот кога сте го примиле предметот. Доколку сакате да го вратите вашиот предмет, мора да не контактирате со пишување е-пошта на info@buysunglasses.eu најдоцна 14 дена откако сте го добиле пакетот. Тогаш знаеме дека ќе го искористите правото на враќање и ќе ве контактираме со упатства за испорака.
Мора сами да платите за превозот за враќање. Ние не нудиме да платиме за ова.

Размена

Доколку сакате да го замените предметот за друга боја, модел или сосема поинаков артикл, можете да го искористите и правото на враќање од 14 дена овде. Сепак, мора сами да платите за повратниот превоз. Откако ќе го примиме предметот и ќе го обработиме вашиот случај за враќање, ќе го вратиме целиот износ. Наместо тоа, го купувате новиот артикл како што сакате, исто како што сте го направиле со претходната ставка. Контактирајте нè преку е-пошта доколку сакате да ја разменувате вашата ставка.

Состојба на стоката при враќање

Ние вршиме проценка на оштетување доколку примиме стока што е оштетена при транспорт. Исто така, ќе извршиме проценка на оштетување ако стоката што ја испративте мириса на чад, има дамки, се оштетени, недостасува оригинално пакување, недостасуваат етикети, има влакна од домашно милениче на нив и други работи што го прават предметот непродажлив по оригиналната цена. Ако пушите, не пробувајте го производот додека пушите или во просторија каде што има чад. Исто така, не го оставајте производот во просторија каде што има пушење или други силни мириси. Ќе ја испитаме вратената стока и ќе се направи проценка за оштетување. Речиси во сите случаи кога предметот мириса на чад или други силни мириси, тоа ќе значи дека предметот не може да се препродаде и дека артиклот вреди 0 € и мораме да го уништиме. Во овој случај, нема да можете да ги вратите парите. Кога проценуваме оштетување, мора да процениме колку вреди ставката. Односно дали може да се продава по нова цена, намалена цена или не може да се продаде. Затоа ќе добиете износ што одговара на проценката. Ако не можеме да го препродадеме предметот, не можеме да ви вратиме пари. Ако можеме да го продадеме предметот по намалена цена, ќе добиете износ еднаков на вредноста на предметот. Со правото на враќање, само треба да го пробате производот како што би го пробале во продавница.

Што е со превозот?

Мора да не известите дека сакате да го искористите вашето право на враќање со тоа што ни пишувате. Најдоцна во рок од 14 дена откако ќе го примите пакетот. Потоа имате 14 дена да ни го испратите предметот назад. Ви препорачуваме да го испратите предметот како пакет со осигурување. Доколку ги испратите во писмо/макси писмо, шпедитерот/шпедитерот не покрива доколку пратката е изгубена или оштетена. Секогаш добивајте потврда за поднесување за да имате доказ дека пакетот е во грижа на шпедитерот. Вие сте одговорни за пакетот како испраќач, а доколку стоката е оштетена или пак пакетот исчезна, имате можност да барате компензација од шпедитерот. Спакувајте ја стоката безбедно во оригиналното пакување вкл. сè што првично беше вклучено. Прикачете ја и вашата фактура/потврда. Ве молиме имајте предвид дека ние го покриваме само апсолутно најевтиниот начин на испорака што самите го нудиме. Ова значи дека ако сте го купиле товарот на друго место, можеме да ја покриеме сумата само до она што чини нашето најевтино решение за товар.

💡 Ве молиме имајте предвид дека мора сами да платите за испораката за враќање ако сакате да го искористите нашето 14-дневно право на враќање.